17Sep

SPRIJIN PENTRU CRIN!!!

Nu stiu daca stiti dar la initiativa fostului presedinte al Romaniei, dl. Emil Constantinescu, s-a format un grup de sustinere al lui Crin Antonescu pentru candidatura sa la presedintia Romaniei.

La acest grup au aderat mai multi intelectuali care prin personalitatea lor vor promova imaginea si personalitatea lui Crin Antonescu.

Dintre acesti primi 112 intelectuali ii mentionez pe istoricul Zoe Petre, regizorul Dan Pita, profesorul Andrei Marga, rectorul Universitatii Babes Bolyai din Cluj, criticul Alex Stefanescu, redactor sef al revistei Romania Literara, doctorul Aurora Liiceanu, pianistul Dan Grigore, pictorul Stefan Caltia, dr. Barbi, cel care a scris Imnul Golanilor din Piata Universitatii, istoricul Lucian Boia sau folkistul Ducu Bertzi.

Pe langa acestia sunt evident si membrii PNL, intelectuali si personalitati ale Romaniei cum sunt compozitorul Adrian Iorgulescu, fostul ministru al Culturii si presedintele Uniunii Compozitorilor din Romania, scriitorul Varujan Vosganian, actorul Mircea Diaconu, istoricii Neagu Djuvara si Marius Oprea, academicianul Ion Paun Ottiman, rectorul Politehnicii din Timisoara profesorul Nicolae Robu sau europarlamentarul Renate Weber.

Sunt multi altii printre care si cativa sibieni, pe care va las sa ii descoperiti aici

Distribuie articolul:

8 comentarii

 1. Stii cum e cu aflarea in treaba la romani! Lingaii intr-o zi isi vor gasi sfarsitul, asa cum unii la care le calci urma au patit, nu cu mult timp in urma!
  Eu zic sa inveti intai principiile si atitudiniile unui om cu coloana vertebrala, insa tu nu o sa ai nici o sansa, pentru ca cu astea trebuie sa te nasti!
  Apusul este atat de aproape!

 2. intrucat creati artificial ”clase” de care nu e nevoie!
  De data asta, avem clasa ”intelectualilor”. Sa fim seriosi! Te provoc sa-mi definesti si mie intelectualul. Spune-mi si mie prin ce acest ”homo intelectualus”(sic!) se aseamana cu homo sapiens si care sunt diferentele fata de omul de neanderthal.
  Si sa nu uiti! In definitie trebuie sa apara intotdeauna ca spectator! Ca un comentator al jocului dobitoacelor!
  Trebuie sa fie neaparat mai potent decat media, nu? Intr-un mod intelectual, bineinteles… Sa aprecieze pana la absolut cultura prin carti, cinematografe, teatre (de obicei prin creatia altuia)…
  Nu?
  Cand nu vorbeste, sa para inteligent. Iar cand vorbeste, s-o faca intotdeauna criticand pe altul, nu?
  Ai prejudecati, autorule… O valoare personala superioara nu te transforma in intelectual si nu ar trebui sa te faca sa te simti mai evoluat pentru ca pur si simplu ”comentezi mai frumos pentru urechile unui ascultator”.
  Romania are nevoie de valori la varf, de oameni capabili nu numai de o critica obiectiva (mai mult sau mai putin afectata), dar si de actiune efectiva, iar nu de o turma de pretins potenti mintal care, prin asociere intre ei (si cu genul de ajutor oferit de tine sau de cei ca tine) spera sa orienteze electoratul scarbit de scursura comunismului, catre ALTCEVA cu adevarat valoros.
  Ma intriga ingamfarea ascunsa sub haina cu care ”elitele intelectuale” imbraca sustinerea unui candidat la presedintie. Sa declari ascuns ca electoratul e o masa de prosti usor de manipulat… Si ma intriga cu atat mai mult cu cat cunosc oameni din ”clasa” promovata de tine, dar care nu emana deloc ingamfare.
  Textul pe care l-ai postat urmareste o sustinere a politicii actuale a PNL? Sau esti si tu un sustinator al ”elitei intelectuale”? Asa crezi ca iti pastrezi verticalitatea si morala? Sau in politica sunt relative si astea?…
  Chiar ma intereseaza raspunsul.

 3. pt ofticat

  nu inteleg unde am creat artificial clase? intelectualii exista, au existat si probabil ca intotdeauna vom da de ei prin carti, prin ziare, prin universitati, pe strada. pentru mine, sicer iti spun, intelectual este acel om care are o pregatire spirituala elevata. adica un om care a citit, a invatat, a ascultat muzica, a analizat, etc…. nu imi place sa il limitez la cei care au studii superioare sau cei care au doctorate si doar ei. i-am numit intelectuali deoarece este unicul termen ce ii aduna impreuna pe toti acestia.

 4. Speram sa avem cel mai bun presedinte in persoana domnului Crin Antonescu.Intelectualii sunt capabili de empatie asa incat si celelalte categorii pot sa se simta sprijinite de actiunile unui leader de acest tip.Intelectualul nu este acel om care se considera omniscient,omnipotent si omniprezent ci acel om care are o anumita atitudine fata de cultura.

 5. ptr Celine

  Ceea ce vad eu, e ”intelectualul de presa”. De ce, pana acum, Crin Antonescu nu a fost un lider in PNL? De ce nu-l mai sustineti pe Tariceanu? In politica, un castigator la cateva puncte devine automat lider? Ah, trebuie ca intervine uitarea electorala…
  PNL nu are un lider… din pacate. Crin Antonescu are, intr-adevar, ”o anumita atitudine fata de cultura” (care cultura? ce fel de cultura?). Personal, cred ca valoreaza mai mult decat FOSTUL LIDER al partidului.
  Sa va spun ceva: ”intelectualii” au fost, in istorie, cele mai slabe prezente politice din toate timpurile (cu cateva exceptii), iar pe meleagurile noastre nu a stralucit niciunul afara de Kogalniceanu (care, in opinia mea e mai mult decat intelectualul despre care vorbiti voi).
  Eu vreau mai mult decat un intelectual… pentru ca e nevoie de mai mult!

 6. pt ofticat

  Desi nu mi se adreseaza comentariul as vrea sa fac totusi cateva specificari, necesare pentru a intelege stare actuala a lucrurilor. Antonescu a fost intotdeauna lider in PNL, inca din `90, cand era presedinte de filiala apoi a devenit lider national. Tariceanu este la fel de activ ca si inainte. Coordoneaza grupul de suport al candidaturii lui Antonescu si merge foarte des cu el prin tara.

  Maiorescu, Carp, Vaida Voevod, Spiru Haret, Ghica, CA Rosetti, fratii Golescu, Barbu Catargiu, PS Aurelian, DA Sturdza sunt doar cativa intelectuali implicati in politica Romaniei de-a lungul vremurilor….

  Eu cred ca Romania are nevoie ca intelectualitatea sa, sa se implice si mai mult in formarea tarii.

 7. Da! Cu ultima teza sunt mai mult decat de acord. Dar vina pentru lipsa implicarii apartine chiar intelectualilor care participa activ la viata politica si nu au curajul (sau puterea morala) sa se ridice deasupra dobitoacelor care pretind ca reformeaza la fiecare 4 ani o data!
  Formarea tarii depinde, intr-adevar, de toti. Personal, fac ce pot pe ”mosia” mea, dar nu pot face nimic in politica de partid (mai intai din cauze legale).
  Titulescu, Iorga… Se vede treaba ca istoria nu ti-e straina. Si e ok ca folosesti sintagma ”implicati in politica”. Fara ei n-am mai avea cu ce sa denumim strazile… (da, sunt rautacios cu niste valori nationale, dar nu m-am putut abtine)
  Totusi, niciunul dintre cei enumarati de tine nu a stralucit in politica. Au avut in schimb, partea lor de glorie.
  Desi tu amintesti nume din epoca ante si interbelica, mai sunt si altii la care m-am gandit cand am lansat concluzia anterioara (pe care o mentin).
  E clar ca avem opinii diferite despre ce inseamna un lider. Eu sunt exclusivist cand vine vorba de oameni.
  Si intrucat cultura nu inseamna in toate cazurile intelepciune, am sa inchei cu o critica implicita (si moderna) la adresa lui Maiorescu: „Cum am putea într-adevăr să încredinţăm soarta popoarelor pe mâna unor fiinţe a căror capacitate craniană este cu zece la sută mai mică? Abia ajung astăzi creierii cei mai dezvoltaţi pentru a putea conduce o naţiune pe calea progresului şi prosperităţii materiale… Din 1.000 de căpăţâni măsurate a rezultat 1.410 grame greutate mijlocie la bărbat şi numai 1.250 la femei“.
  Eu m-am saturat sa vad oameni valorosi lipsiti curaj!

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*