15Sep

DE CE VREAU IN MOCIRLA POLITICA!!!

SilviuB mi-a dat urmatorul comentariu:”Eu tot nu inteleg cum poti sa-ti imparti viata intre istorie/arheologie/etc si politica. Mai ales, de ce ar vrea un tanar capabil, inteligent sa se mânjeasca in mocirla politicii?

Silviu sincer iti spun ca o sa continui sa fac acest lucru. Poate ca este o mocirla si poate ca aceasta mocirla improasca pe oricine care incearca a intra curat in ea, dar acest risc mi l-am asumat. Accept sa se arunce cu noroi in mine, accept sa fiu injurat, accept sa fiu jignit, accept sa fiu barfit si accept sa mi se puna fapte si cuvinte fara sa le fi facut sau spus. Si aceasta este poltica. Dar eu nu ma declar infrant. Am pierdut, mi-am pus sperantele in unele proiecte care au esuat (deocamdata) dar eu nu ma las. Nu ma las infrant niciodata…

Si daca si eu ma las batut si daca si altii ca mine se lasa batuti si daca noi toti ne retragem cine mai face politica? Toti cocalarii si toti incultii si neavenitii care oricum incearca sa acapareze tot ceea ce este public in Romania? Eu nu vreau ca ei sa ma conduca, eu nu cred ca doar asta inseamna Romania.

Nu vreau sa stau intr-un colt exclusivist de unde sa comentez si sa ma simt bine pentru adevarurile pe care le descopar iar altii nu le vad. Eu vreau sa stau in mijlocul furtunii si sa fac ordine in ea, sa o domolesc. Ideile mele vreau sa incerc a le aplica si a vedea apoi daca rezultatul a fost bun sau gresit, caz in care imi asum greseala si nu fug de ea.

Am proiecte, am o viziune, doresc sa fac ceva pentru comunitatea din care ma trag. De aceea am intrat in „mocirla” politica. De aceea mi-am sacrificat poate cateodata alte proiecte ale vietii mele, ore tarzii, prietenii sau vise. Eu cred ca merita, eu cred ca pot aduce ceva nou si pot schimba ceva.

De aceea fac politica, de aceea imi impart viata (desi e foarte greu) intre istorie si politica.

Distribuie articolul:

3 comentarii

 1. Pentru ca cine este mai in masura sa faca politica decat un istoric.
  Imi place ca in ultima vreme esti extrem hotarat si de incisiv.

 2. Razvanele… pe cine pacalesti? Suntem plictisiti de bosorogii astia si in cazul in care sa spunem ca ai fi de buna credinta nu ai putea face nimik pentru ca ei controleaza si orizontala si verticala. Daca tu promiti ca deconspiri contractele de privatizare Petrom, ROmtelecom, Apa Nova promit ca te sustin si la presedintia Romaniei! Numai ca imi este teama ca ai sa sfarsesti ca si Kennedy daca iti propui asa ceva!

  Cu stima,
  Costi

 3. de lipsa de mijloace!
  Bravo! Bine ca vrei! Cat timp mai ai la dispozitie? Cand te-ai hotarat sa domolesti furtuna? Da, e nevoie de oameni care vad ”istoric” contextul social-politic actual (si l-as critica aspru pe ”costi”), dar din cate citesc aci, nu faci decat sa actionezi pentru partid (ok, unul liberal).
  Iti doresc nu numai sa rezisti in mocirla politica (n-are rost sa folosesti ghilimele, pentru ca asta e si stii bine), dar si sa iesi din ea. Cu gandurile pe care le-ai expus. Si fii serios… politica e doar o arta a posibilitatilor!

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*