10Apr

MOLDOVA, FUCK THE COMUNISTS!!!

Ceea ce se intampla astazi in Moldova este de departe o proasta punere in scena a incercarilor repetate de impunere a revolutiei rosii in zona democratica europeana in perioada anilor `50 – `60.

Ceea ce ascult si vad si primesc ca informatie de la colegii mei tineri liberali din Moldova este absolut halucinant. De fapt intreaga tara de dincolo de Prut este halucinanta prin existenta sa.

Intotdeauna am considerat o greseala modul in care Romania a relationat cu Moldova. In primul rand niciodata nu am inteles de ce am recunoscut un stat Moldova independent dar pe de alta parte plangeam dupa Basarabia si dupa fratii nostrii de peste rau. Fie nu recunosteam statul (asa cum Grecia inca face cu Macedonia) fie daca l-am recunoscut atunci sa ne comportam in parametrii relatiilor internationale. De aici au pornit toate prostiile pe care le-am facut: Basescu s-a batut pe burta si s-a plimbat prin crame cu Voronin, multi reprezentanti ai Romaniei indiferent de partid cand mergeau la Chisinau vorbeau cu administratia comunista dar nu relationau cu opozitia liberala. Faceam afaceri si chiar ajutam guvernarea comunista deoarece cica ajutam Moldova, pe fratii nostrii.

Nu sunt unul dintre cei care isi doresc, cel putin in acest moment, unirea Basarabiei cu Romania. Nu sunt de acord din mai multe considerente: Moldova este cea mai saraca tara din Europa iar Romania efectiv ar falimenta in urma unui astfel de proces; Moldova nu are infrastructura de nici un fel – nu au drumuri, nu au economie, nu au administratie, etc…; Moldova este de 100 ori mai mafioata si corupta decat Romania – acolo nu exista ceva legal (si pt o amarata de factura trebuie sa duci munca de convingere pentru a-ti eliberata).

Despre unire putem discuta realist poate peste 50 sau 100 de ani. Cei care urla acum si-si rup camasile in direct de dorul si dragul Moldovei, nu sunt decat acei ipocriti comunisti care au fabricat falsa noastra ideologie istorica si s-au incurcat in propria lor capcana. Un exemplu – Adrian Paunescu.

Astazi Moldova este guvernata de comunisti, sustinute de gruparile mafiote rusesti si moldovenesti precum si de autoritatile transnistrene. Ei practic au saracit intreaga tara iar rezultatele sunt clare:

– Moldova nu are nici o industrie capabila sa sustina economia tarii,

– Moldova in ultimii ani cere ajutor financiar deoarece nu mai are bani de a acoperi hrana populatiei,

– Moldova este practic falimentara,

– aproape toata economia moldoveneasca este la negru.

– familia Voronin este cea mai bogata din Moldova: fiul, se spune, are procente din fiecare afacere importanta. Nu colaborezi cu el afacerea ta nu are nici o sansa de a fi implementata iar tu probabil vei primi vizite frecvente de la raketi.

– Moldova este placa turnanta a traficului de armament, de droguri, de tigari si bautura.

Ce s-a intamplat in ultimii ani a aratat o clara crestere a opozitiei in paralel cu scaderea in incredere a comunistilor. In 2007 Opozitia a castigat clar alegerile, Chirtoaca a castigat Chisinaul iar AMN-ul a castigat teritoriul. De aici a pornit reacctia din Moldova la declararea rezultatelor.

Comunistii au fraudat alegerile grosolan, am scris deja cateva dintre metode in articolul precedent.

Opozitia a fost faramitatat si nici macar in ceasul al 12-lea nu se unesc. Mitingul a fost un rezultat al tinerilor din Chisinau si nu al partidelor. Mai mult pseudo crestin democratul Iurie Rosca, cel fara de care acum comunistii nu ar fi la putere ataca consistent partidele liberale si Romania. Totusi ei sunt unica sansa democratica de a rezolva in bine situatia din Moldova. Daca cei trei lideri, Serafim Urechean, Dorin Chirtoaca si Vlad Filat isi unesc fortele vor fi de neoprit.

DORIN CHIRTOACA       VLAD FILAT    SERAFIM URECHEAN

– Jurnalisti romani si moldoveni au fost arestati. Unii eliberati de unii nu se stie nimic.

– Romanii, incepand cu ambasadorul, au fost expulzati din Moldova.

– Oameni de afaceri care nu s-au inteles cu tanarul Voronin au fost si ei arestati.

– Tineri arestati, membrii ai partidelor de opozitie, de care nu mai stie nimeni nimic.

Ce se va intampla? Sunt doua variante. Cea ideala dar si cea mai greu de obtinut ar fi demisia comunistilor, preluarea puterii de catre partidele opozitiei parlamentare si inceperea unor reforme ce sa aduca stabilitate in tara.

A doua varianta, mai plauzibila, ar fi continuarea administrarii tarii de aceeasi mafioti rusi sau rusofoni. Probabil ca tot mai multi tineri vor pleca din tara, probabil ca bruma de economie se va prabusi de tot si intr-un an o sa avem situatie de criza umanitara si foamete. Probabil ca multi jurnalisti vor fi arestati si chiar ucisi in stilul patentat de rusi, probabil ca participantii la miscarile din Chisinau vor fi monitorizati la fel ca si membrii partidelor politice si probabil ca politicieni de calibrul lui Chirtoaca, Urechean sau Filat vor fi pasibili de arestare.

PS: Ii rog pe cei care spun ca era mai bine pe vremea lui Ceausescu si cei care spun ca ideologia comunista este una frumoasa si pe cei care ii voteaza pe toti rusofilii din Romania sa se uite atent la ce se intampla si la ce se va intampla in aceasta tara si apoi sa cugete.

Distribuie articolul:

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*