24Mar

A TRECUT

A trecut si acest Congres al PNL.

Crin Antonescu este presedintele PNL, Orban este primvicepresedintele iar biroul este o mixtura de lideri puternici care controleaza partidul de ceva timp si cativa nou-veniti dintre care probabil doar cativa vor rezista uzurii timpului.

Eu am votat, asa cum am scris anterior, cu Tariceanu si probabil ca daca s-ar fi repetat votul de inca cateva sute de ori, in conditile actuale, as fi votat la fel. Am votat cu Tariceanu si in general cu toti cei care i-au fost alaturi pana la capat.

Au fost doua zile luuuuuuungi si pline de evenimente care mi-au amintit de Congresul partidului din 2001, cand Valeriu Stoica a fost ales presedinte.  Diferenta intre cele doua este ura si dorinta de sange pe care toti delegatii o aveam atunci si demnitatea si jocul fair play pe care competitorii l-au abordat in acest Congres.

Nu sunt multi cei care s-au simtit infranti si nu sunt multi cei care prin frustrarea lor au votat la acest Congres.

Au fost gesturi exceptionale, oameni care m-au impresionat prin prestanta lor si prin modul in care au stiut sa se pozitioneze, oameni pentru care cuvantul dat este o onoare de neatins, oameni care stiu sa ramana verticali si sa accepte chiar si infrangerea decat sa renunte sau sa-si cedeze principiile.

Au fost in schimb si gesturi care au dezamagit, oameni care au preferat sa se predea, sa se pozitioneze confortabil. Poate am citit eu prea multa istorie, poate ca pentru mine valoreaza mai mult exemplul ultimului imparat bizantin care a murit pe zidurile Constantinopolului decat sa predea orasul decat vechea vorba romanesca „capul plecat, sabia nu-l taie”.

Congresul nu a adus un castigator cert si nici un infrant cert. Anul acesta este poate cel mai greu pentru PNL. PNL trebuie sa se mentina, trebuie sa creasca toate acestea in conditiile unei reformari interne a unei reorganizari, in conditiile unei Opozitii de 20%. Succesul poate sa ii aseze pe un piedestal indestructibil pe unii dar, un esec ii va darama definitiv. In orice caz victoria nu este a celor care au muncit pentru ea, a celor care au luptat.

Un Congres s-a sfarsit, urmeaza un altul. In 4 aprilie TNL isi va alege noua conducere.

Distribuie articolul:

2 comentarii

  1. *Opozitie de 20% deocamdata… Eu zic ca ne indreptam spre ceva mai mult si daca luptam pentru ceea dorim, o sa obtinem.
    Sper sa ajungem la 30% cat de curand, si sa facem o miscare buna si la Euro, pentru ca potential exista, dorinta exista =>”Prin noi insine” o sa reusim.

  2. castigator ? e simplu, PNL !
    nu tb sa fie castigatori si invinsi !
    partidul, dupa un congres, tb sa castige…QED !

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*