8Noi

SUNT IPOCRIT, DECI EXIST IV.

Eu unul nu mai comentez nimic.

Nu inteleg de ce toti o criticam pe Udrea, dar iata ca aceasta a devenit modelul politicianului modern.

Distribuie articolul:

20 comentarii

 1. Pe 03/25 octombrie a.c., pe blogul meu, am avut cutezanta si am postat doua articole despre ceea ce se intampla in aceste zile in tara, despre ce mai fac liberalii si guvernul lor, sperand ca, astfel, printr-o simpla opinie, printr-un simplu privilegiu de a spune ce gandesti, nu faci nimanui rau, nu deranjezi pe nimeni ( „da-l dracu de fraier, ce conteaza ce spune el”, asa credeam ca vor reactiona unii, altii, etc. ), ci doar reusesti a atrage atentia cuiva si, poate, parerea ta o sa fie luata cumva in discutie pe ici, pe colo;
  Nu!, nu asa au stat lucrurile, nu astfel au fost atitudinile, nu asa s-au comportat romanii, fie ei si liberali;
  Am primit telefoane de amenintare (asta cred cei ce le-au dat,bineinteles ca „anonimi” ), am fost jignit, s-a vorbit de „bastard infiat”, etc., nu are niciun rost si niciun sens/importanta a mai detalia;
  Eu, la lansarea acestui blog, in februarie 2008, am inceput prin a spune pe scurt viata, realizarile si dorintele mele;
  Apoi, printr-o conjunctura absolut fericita, am aflat ca am si o sora (asta dupa vreo 35 de ani), sora cu care m-am vazut si cu care, astazi, cred eu, am o relatie frumoasa, civilizata, normala (ca intre frati) si absolut necesara;
  Acum, in aceste zile, tot primesc reprosuri de la prieteni liberali (si nu numai de la prieteni) despre ce am scris eu pe blog.
  Adica, totusi, cineva a citit, cineva a luat la cunostinta despre acele puncte de vedere.
  OK!, astea-s principiile si parerile mele, asta-s eu, putin mai rigid, mai dur, mai realist si, 100%, imposibil de „miscat” din parerile mele;
  TOTUSI, pe scurt, vreau a descifra, cele spuse in articolele respective, astfel:
  Spunem, pe 03 .10.2008, asa:
  ==================================
  M-am hotarat a posta acest articol in speranta ca acei liberali, care inca mai sunt interesati de doctrina liberala pura, istorica si adevarata, cei care sufera pe bune la vederea/trairea celor evenimente ce au loc in aceasta perioada, celor fapte si atitudini care pun intr-o teribila antiteza principiile liberale si ceea ce se realizeaza in fapt, vor putea avea curajul de opinie si vor riposta – in masura posibilitatilor – fata de politica liberala ce o traim, fata de masurile absolut demagogice si politicianiste promovate in ultima vreme si, mai ales, fata de iresponsabilitatea unor lideri PNL, vremelnic ministri, care nu fac decat a pune PNL intre partidele oportuniste, demagogice si total neinteresate de ce o sa fie in viitor ( ce o fi o fi, dupa noi, potopul, nu ??? ), numai sa mai guverneze cateva luni.

  ASA NU !, asa nu e corect, fata de liberali, fata de ei toti – romanii – cei carora tot le proclama guvernantii ca i-au ajutat in ultimii 4 ani.
  NU PUTEM a sta nepasatori si a privi cum, la santajul ( recunoscut, de altfel ) PSD asupra Guvernului, justificat intr-o oarecare masura ( scopul scuza mijloacele! ), numai pentru 60 sau 90 de zile de guvernare a liberalilor, sa aruncam tara intr-un haos economico-financiar, uitand de principiile economice ale doctrinei liberale, sa ne facem ca nu mai stim de valorile liberale si de siguranta/hotararea acestora in privinta rolului statului in economie, etc.
  Cred ca ati observat cu totii ce se intampla in ultimele zile. Cum e posibil ca un ministru sa fie asa inconsecvent si una sa spuna de la tribuna Camerei Deputatilor, alta sa voteze si cu totul diferit sa se manifeste din biroul ” caldut ” din minister.
  NU CREDETI CA AR FI TREBUIT IMEDIAT DEMIS ???
  Da, salariile trebuiesc marite, nu numai la profesori, dar hai sa se asume politic aceste masuri. Cum e posibila aceasta vizibila si jenanta duplicitate??? Numai pentru cele cateva voturi intr-un colegiu, pe unde o fi si asta???
  DE CE SE INTAMPLA ASTA??
  Simplu : Avem un Guvern, acum, in aceste ultime zile de mandat, liberal s-ar zice, fara sustinere parlamentara!
  Daca aveam un Guvern solid, responsabil, NICIODATA parlamentarii care-l sustineau nu ar fi votat diverse legi, care mai de care mai populiste, punandu-l astfel intr-o situatie publica cel putin penibila.
  Si pentru ce toate astea???
  CE CREDETI: O demisie a Guvernului, pe motivul incalcarii principiului egalitatii puterilor in stat, nu ar fi o solutie onorabila ???
  P.S. O simpla parere : Viitorul Guvern va fi minoritar PDL ( sa lasam gluma cu coalitia PNL – PSD -PC, nu o sa fie NICIODATA – „PRIETENII STIU DE CE !” ) si multi viitori parlamentari PNL vor regasi instantaneu ” valorile liberale ” din acel partid si vor alerga spre ele. Oare am dreptate ????
  ===================================
  De ce spunem asa ceva??
  In primul rand, de atunci si pana astazi, istoria contemporana a evenimentelor mi-a dat dreptate, ministrul in cauza a „cazut din elicopter”, premierul si PNL au revenit la normalitate, renuntand la masuri populiste, aratand tarii care sunt riscurile si pericolele unei politici absolut inconstiente si iresponsabile in materie de utilizarea bugetului public.
  Eu, ca om cu puternice atitudini si perceptii despre liberalism (cei ce ma cunosc pot confirma oricand), am ramas „masca” la ceea ce atunci avea loc.
  Ulterior, la 25.10.2008, mi-am permis a mai scrie si asta:
  ==================================
  De-mi-si-a!, de-mi-si-a!, asta auzim pe stadioane, atunci cand suporterii sunt nemultumiti de echipa lor, acea echipa in care investesc suflet, trairi, ambitie si speranta; De-mi-si-a!, de-mi-si-a!, asta auzim cand muncitorii (pardon, salariatii) unor fabrici sau uzine vechi si/sau noi, nemultumiti de rezultatul propriei lor „folosinte”, vor mai mult, vor mai bine, vor, cateodata, ce nu stiu de ce vor; De-mi-si-a!, de-mi-si-a!, asta vor striga si asta vom auzi, toti cei ce cred si vor liberalism in tara asta, in scurt timp, inainte de alegeri, inainte de a fi putut lua o decizie; De ce? Pentru ce?
  Simplu: Am avut si, din pacate, inca mai avem, un guvern format din oameni 99% „asa-zisi liberali”, oameni care au calcat in picioare orice idee de doctrina liberala si de responsabilitate doctrinara in materie.
  Motivul:
  1. NU e posibil a fi duplicitari intre decizia politica si politicianismul sau demagogia din votul parlamentar. 2. NU e normal sau firesc a fi fost de acord cu santajul PSD, fie el „util” cetatenilor, pe ici, pe colo, numai pentru a mai fi cateva zile la guvernare. 3. NU se mai poate a se da inapoi: Ori, ori, astea-s solutiile, ori la bal, ori la spital, adica, ori DEMISIA, ori UMILINTA electorala si morala a PNL;
  Niciun liberal care inca mai cunoaste un pic de doctrina, fara ca sa-l treaca fiorul crizei economice interbelice ( a uitat cineva „Grivita”, pe Vasile Roaita, etc.??? ), nu poate a nu-si aminti de ce a oferit atunci istoria: revolte, cereri dure si violente de salarii, capitularea, fie ea si aproximativa, a liberalilor, culminand cu dictatura fascisto-legionaro-comunista. Nu cred sa mai fie vreun astfel de pericol acum dar, pentru spaima de trecut, nu credeti ca o decizie politica majora, importanta, decisiva, a PNL, de a cere demisia guvernului, pe care-l sprijina si al carui premier e tocmai presedintele sau, ar fi o solutie de onoare si de deplina responsabilitate; Cum sa se mareasca salariile cu 50% la unii si la altii nu???? Nu ca nu ar trebui, e clar asta, dar nu acum, in plina criza economica si financiara a lumii, asta e pura sinucidere; NU e nevoie de demagogie si politicianism. E nevoie de responsabilitate, decenta si curaj. Are actualul PNL aste valori???? Eu, in minima mea speranta publica, cred si sper in asta: DEMISIA GUVERNULUI, neabdicarea de la principiile liberale si asumarea oricarui risc electoral. Nu pentru mine, nu pentru tine, nu pentru partide si voturi, ci PENTRU ROMANIA si viitorul ei (copii nostri)! Poate asta PNL, pot asta liberalii???? Ce credeti??
  ==================================
  Ei!, tocmai dupa acest articol a inceput atacul colegilor mei intru principii si doctrina.
  NU!, nu am spus niciodata a abandona lupta, a fugi din calea problemelor.
  Am spus asa : daca ALTFEL nu se poate, foarte bine, lasati pe acei ce cred ca e posibil o astfel de aberatie economica ( 50% la salarii ) sa o faca ei cu mana lor, DE CE CU MANA liberala?
  Am mai spus ca o DEMISIE A GUVERNULUI e total preferabila, in aceste momente, decat sa fie blamat/injurat, peste cateva luni si cei de la putere, de atunci, sa spuna simplu:”Noi?, noi nu aven nicio vina, noi nu am facut decat sa aplicam ceea ce a decis guvernul PNL”

  Cam asa am gandit si mai gandesc inca despre ultimele solutii ale unui guvern, cu tenta liberala, al Romaniei, guvern ce repede o sa fie istorie;
  De ce „tenta”?

  Asta e o poveste lunga, legata de principii, masuri, necesitati si filiatii, absolut liberale, vechi si indestructibile;
  Nu mai avem asta in 2008. Din pacate!

  Ce credeti???

 2. ce-ai zice daca o sa castige bodyguard-u’ lu’ Becali, Zmarandescu, functia lu’ Udrea? :)) candideaza in acelasi colegiu, becali are relatii si poate face manarii, cred ca ar fi cel mai mare maxim pe care l-ar lua Udrea toata viata.

 3. Şi cum e mai bine? Să procedeze precum Eugen Barbu? Să creeze o fundaţie, să îşi facă reclamă cu o lună înainte de campanie şi nopţile să şi le petreacă prin cluburi, că VAI obositoare-i campania asta!? Sau ca Eugen Mitea care ne bombardează cu n-scrisorele şi flyere acasă repetând mereu acelaşi lucru: Afacere de familie, om în echipa Johannis şi sibian de sânge pur?!

  Drept să-ţi spun, Raluca mi se pare cea mai activă şi mai implicată personalitate politică la Sibiu!

 4. pt Sebastian

  sa-ti redau o poveste, care cred ca iti raspunde integral la ceea ce vreau sa evidentiez. Acum cateva zile deputata a ajuns la sediu. A coborat din masina, s-a oprit si ia spus unei fete sa ii aduca poseta si haina si sa i le duca in sediu. Si acum pune ciorba la oameni in farfurie.

  Da ea este cea mai activa dar din pacate nu in sensul de a face doar in a se afisa. Asta face un om care nu are nici o legatura cu Sibiul. Nu construieste, doar se afiseaza.

 5. pt Nosfer.

  Zmarandescu are toate sansele sa castige dar deoarece PNG-ul nu va intra in Parlament nici el nu va fi parlamentar si tot udrea. sau mai sti luminita, va lua mandatul.

 6. pt Costi

  Ca si PNL are nevoie de o pauza si o reconditionare a sa, o stie toata lumea cu sens in viata, dar daca am ramas la guvernare, am ramas din doua motive: 1. pentru ca am facut treaba, si Romania de astazi o dovedeste; 2. pentru PNL a fost cel mai bine ca am ramas la guvernare. De la 10% am ajuns la 20%.

 7. Si pentru PD-L e si mai bine ca a fost eliminata de catre PNL de la guvernare… de la 20% la 37%, depasind pentru prima data PSD-ul fara sprijinul altor partide.

 8. dada. toate se vopsesc blonde. da’ macar sunt intretinute. radacinile, zic. :p

  (glumesc)

  pacat ca nu se opresc aici cu copiatul.la culoarea parului.

 9. Coane, scoate d..cului poza de pe blog cu madamme Tzurcanu. Tipa dupa ce este urita mai are si Institutul Puskin facut la Moscova sau Leningrad…Si apropos singurul merit este ca a lucrat la Tofan Gruo cu Mr. The -ordor Stollo.

 10. pentru costi – risipa de idealism monser!!!!Principii,idealuri,doctrine sunt cuvinte greu de tinut minte!!!
  Apropo de Raluca:
  1.ce trebuie sa fac sa ma serveasca la masa?Lasind gluma la o parte nu cred ca romanii doresc sa aleaga slugi.Nu asa rezolvam problemele unei natiuni,lucrind cu polonicul,mopul sau andrelele pe sticla din 4 in 4 ani.
  2.daca Raluca este cea mai vizibila e vina celor din celelalte partide.Nu poti sa fi cunoscut ascunzindu-te dupa usa sau jucind la doua capete(nu ma pun rau cu nimeni)
  3.ca atfel de ,,politicieni,,apar in partide este vina membrilor de partid activi care tolereaza mofturile sefilor,de parca am fi pe vremea defunctului PCR unde ,,sefu,,taia si spinzura.Ei monser treaba grea democratia asta !!!
  Apropo cam cum le-ar sta lui Mitea,Neagu,Stirbet,Cindrea prestind la polonic?????

 11. @Razvan, sunt de acord ca „abandonarea luptei, in timpul bataliei” ar fi o miscare gresita.
  Totusi,ceea ce se intampla zilele acestea ( OUG, OUG de abrogare a primei OUG, blocaj politic si institutional,etc), nu este o dovada de „buna guvernare”.
  Mai mult, lucrurile se pot intautati pentru PNL (vezi respingerea de catre Parlament a OUG-urilor sau, mai grav, declararea lor ca si neconstitutionale) Si atunci???
  Premisele sunt dintre cele mai proaste,
  Fara sa mai vorbim de politica economica liberala pe care guvernul nu o mai face de mult.
  Ma rog, eu raman la parerea ca o demisie (acum, deja, e prea tarziu) la momentul optim (dupa promulgarea legii), ar fi insemnat enorm pt PNL in perceptia romanilor si era, cu adevarat, o dovada de responsabilitate si curaj politic.
  Asta e!

 12. io sunt mai scurta in exprimare: ipocrizie si atat.

 13. eu dau o bere si o pizza aluia care imi spune, fara search pe net, programul politic pe urmatorii patru ani ai unui candidat din judetul Sibiu. indiferent cum il cheama, indiferent ce culoare politica are sau pe ce colegiu candidati. si in acelasi timp, astept o bere si o pizza pentru ca niciunul nu stiti. (poate razvan, ca el e implicat direct). cu siguranta exista mai multi sibieni care stiu programul lui Obama decat cel al lui Eugen Mitea, Ioan Cindrea sau Dan Nanu. pentru ca in tarile civilizate se face politica, la noi se face balci. politicienii nostri cu state vechi sunt penibili, de la primul pana la ultimul, fara nicio exceptie. iar cei care vin din urma se hranesc cu indoctrinare in loc sa construiasca politica pe gustul lor.

 14. Razvan,
  Am auzit, de la unii cetateni, care au ceva legaturi si cunostinte, prin mediul politic, urmatorul zvon, pe care-l redau pe scurt:

  Se spune ca un vicepresednte puternic al PNL, zilele astea candidat, ar fi avut o intalnire de taina prin „dealul cu palat”, pentru a discuta posubilitatea ca, dupa alegerile din 30.nov.2008, o parte a alesilor liberali, sa faca corp comun cu fostii lor colegi din PD-L si, astfel, sa se formeze un Guvern puternic, cu un prim-ministru agreat de toti;

  O fi asa?, nu o fi asa?, …nu stiu! … dar inclin sa cred ca asa e!
  O fi bine?, o fi rau?…. nu stiu!;

  Tu ce crezi ????

 15. pt Costi

  eu nu cred asta, nu il cred nici pe Bogdan Olteanu, nici pe Ludovic Orban, nici pe Crin Antonescu atat de perversi.

  Cred ca este o intoxicare pd-lista. Am o vaga impresie ca sunt disperati si baga multe soparle. Loitura de stat, vicepresedinti PNL ce negociaza.

 16. pentru Brylu

  sper din tot suflerul ca nu crezi ca eu sunt unul dintre aceia care vin din urma si se hranesc cu indoctrinare???

 17. Razvan,

  Sa dea Domnul sa fie cum spui tu!
  Dar daca……?????

  Vom trai si vom vedea!

 18. vreau sa cred ca nu esti, pentru ca esti un barbat foarte inteligent, cult si rafinat, nepotrivit pentru o asemenea troaca. insa iti spun eu ce apreciez. un politician moderat. unul care nu se bate cu pumnul in piept, al sau sau al partidului,care nu arunca cu noroi in altii si se concentreaza asupra a CE POATE FACE EL. nu ce fac sau ce nu fac altii. politica romaneasca e de cacat pentru ca se arunca cu cacat (scuzati expresia). noi de ce nu avem dezbateri ca americanii, discursuri ca americanii? pentru ca suntem preocupati sa ne facem campanie demoland contracandidatul in loc sa crestem propriul candidat. poate gresesc si tintesc spre un ideal imposibil pentru Romania. dar noi n-avem habar sa facem politica

 19. total de acord cu brylu. eu unul stiu cateva idei din programul politic al lui obama (desi nu m-a interesat niciodata) dar din sibiu nu stiu nimic. nici macar cine candideaza in afara de (fara suparare) turcan care prin ipocrazia ei mi-a atras atentia dar castiga enorm de multe voturi, barbu care e mov rau si nu stiu cine e si eugen mitea care si-a inceput campania cu muuult inaintea termenului trimitand scrisori (si deranjand pe multi cu faza asta). programe nu stiu, cel mai probabil doar nenorocita aia de centura care deja e de povesti de adormit copiii si ma umfla rasul cand mai aud ceva de ea si (cred ca la pnl chiar) alta auostrada-drum rapid sibiu sebes – alt basm care m-a dat pe spate.

 20. pt Brylu si Tudor

  am o propunere: de ce dupa alegeri, nu organizati o dezbatere, o discutie publica despre aceste alegeri. Eu unul voi participa cu placere. Chiar cred ca este nevoie de o astfel de discutie. Ce s-a gresit, ce este bine, etc…

  Tudore ai dreptate ca programl lui Obama este mai cunoscut, dar asta nu cred ca poate cineva sustine ca este doar vina politicienilor sibieni. Cred ca nici alegatorul nu este corect dpdv civic si cu interes in a citi programele, desi candidatii le-au expus.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*