18Oct

UHT?

HELP!!!

Cat de bun poate fi un lapte ce sta oriunde si nu trebuie, fiert (pasteurizat), tinut la rece, dar il poti pune in dulap ca pe fulgii de porumb?

Distribuie articolul:

5 comentarii

 1. este pur din punct de vedere microbiologic, deci nu mai are nimic din ceea ce ar trebui sa ofere laptele. Adica, nu tu calciu, nu tu nimic. Chiar daca promotorii UHT ma vor contrazice, eu sunt sigura de ceea ce am afirmat. Mie mi-au recomandat medicii sa nu prea folosesc UHT in alimentatia copilului! Este foarte bun pentru trecerea de la laptele formula la cel de vaca, dar doar atat!

 2. Cand spui pur din punct de vedere microbiologic te referi la inexistenta oricarui tip de germene. Din cate stiu eu calciul nu este o bacterie. Daca laptele uht n-ar contine nimic folositor pentru organismul uman de ce s-ar chinui aceste fabrici sa aplice ultima tehnologie in materie de pasteurizare in locul celei vechi acceptate de toata lumea. Daca fierbi laptele acasa atunci distrugi tot ce are luptele mai bun. iti recomand o documentare mai aprofundata . sanatate in continuare!

 3. 1. Prosteala cu UHT e in favoarea firmelor producatoare…costuri mai mici de prelucrare (nimeni nu se gandeste ca asa e mai bine pentru consumator;))
  2. Prin pasteurizare temperatura creste (datorita presiunii aplicate) si astfel omoara microorganismele daunatoare dar se pierd si cantitati importante de proteine(prin condensarea lor)(laptele contine peste 11 tipuri de proteine).
  3. Prin UHT se elimina total microorganismele dar totodata se elimina si mai multe proteine decat in cazul anterior.
  Concluzia o trageti voi…

 4. problema cu laptele uht este urmatoarea ,1 ;a mana costuri pt ei mai mici 2 la mana se fabrica cat mai rapid asta necesitand doar automate fara oameni prea multi si 3 la mana guvernul are de castigat si eu ca acceptand reclama chiar daca este rau …. si (eu) ai jis ca are 11 tipuri de proteine
  greseala are 11 aminoacizi esentianli si neesentiali oricum a sa apara la cuti cam peste tot si dispare laptele de taran c grasimi

 5. merci la toti, am inteles. e cam o porcarie alimentara aruncata pe piata. inca o campanie mincinoasa (cum a fost cea cu sarea iodata).

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*