4Oct

PARTIDUL ANTENA 1,2,3

Ca tot m-am gripat, m-am uitat la televizor. Evident ca in afara de filmele de pe HBO, nu aveam ce sa privesc decat posturile de stiri.

Dar nu despre stiri vreau sa scriu ci despre ceva ce am observat. Una dintre putinele diferente intre Realitatea TV si Antena 3 (ignoram de aceasta data diferenta cea mare, a proslavitului, adica Basescu respectiv PSD-ul).

DOCUMENTARELE.

La Antena 3 s-a mers pe drumul simplu si fara multe cheltuieli. Cumparam sute de documentare de mana a patra din SUA si le tot dam pe post pana dam faliment (asta-i stilul mercantil al motanului, cantitate nu calitate). Nu stiu cu ce ajuta asta pe telespectatorii romani. Nu stiu cu ce ne ajuta un interviu despre Jessica Alba sau un despre un mare om de afaceri new yorkez din perioada post-belica sau despre fabricarea meselor de par (mie mi s-a intors stomacul cand l-am vazut si nu ma refer la modalitatea de producere a acestora). Macar de preluau de pe Discovery obositele de documentare despre Cel de Al Doilea Razboi Mondial.

Realitatea TV incearca in schimb sa produca documentare. Avem Realitatea All-inclusive, avem documentarul lui Stelian Tanase, am avut emisiunea de istorie a lui Cioroianu (asta cu multi ani in urma cand liberalii erau simpatici).

Desi este vorba de un efort mare si financiar si fizic si intelectual sunt absolut convins ca acesta este drumul televiziunilor romanesti in materie de documentare.

Distribuie articolul:

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*