24Sep

SUNT IPOCRIT DECI EXIST I

episodul I

Basescu in discursul lui catre natiune (care, culmea, l-a cuvantat in fata atat de uratului si odiosului si nereprezentativului Parlament) aminteste de uninominal si de desfasurarea alegerilor. Saluta uninominalul desi nu este cel dorit de popor!!! Adica??? Cum nu este cel dorit de popor??? Evident ca se refera la vaianta propusa de dansul in referendumul de anul trecut.

Referendumul convocat de Basescu, in disperarea sa de a lua fata partidelor in campanie, era cat pe aici sa distruga si sa inmormanteze ideea de uninominal. Referendumul nu a fost validat deoarece majoritatea covarsitoare a populatiei nu a mers sa voteze uninominalul lui Basescu. Ca o paralela, cand francezii nu au votat constitutia europeana intreaga idee de constitutionalitate s-a prabusit in Europa. Cam acesta era si rezultatul referendumului basescian, riscand astfel sa uitam pe veci de uninominal. Basescu, intr-un fel are dreptate, poporul nu a prea dorit uninominalul.

Parlamentul a decis sa nu bage in seama prostioara presedintelui si a legiferat votul uninominal. Parlamentul este si el doar tot vointa democratica a popurului.

Distribuie articolul:

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*