12Iul

CE A FACUT DL. ADRIAN IORGULESCU LA SIBIU, IN ACESTE ZILE.

Dimineata a avut o intrevedere cu directorul Muzeului Brukenthal, dl. Sabin Adrian Luca. Asa cum s-a anuntat in conferinta de presa, discutia s-a axat in jurul proiectului de organizare a unei noi sectii in cadrul Muzeului Brukenthal, Muzeul de Istorie a Industriilor (sau a Industriei). Acesta va fi organizat in fostele hale industriale ale fabricii Riger (actuala Independenta) de pe stada Ocnei. Muzeul va fi realizat atat prin finantarea Ministerului Culturii si Cultelor precum si prin finantare internationala. O sectiune a acestui nou muzeu sibian va fi amenjata pe platforma alaturata garii sibiene. Acolo vor fi asezate locomotive si vagoane de epoca din patrimonial depoului local. Ministrul Iorgulescu s-a uitata a studiat toate locomotivele precum si platforma ce va urma a fi amenajata, discutand despre necesarul amenajarii acestui muzeu. Ministerul va dona trei locomotive de epoca si va prelua restul de locomotive in patrimonial propriu de la Ministerul Transporturilor, discutand deja cu Ludovic Orban acest aspect.

Adrian Iorgulescu impreuna cu Sabin Luca, pe locul viitorului Muzeul al Istoriei Industriilor.

una dintre viitoarele exponate.

Mai tarziu a participat la conferinta de presa a Festivalului Carl Filtsch, dand astfel un semnal al maturizarii acestui eveniment local, Iorgulescu anuntand intentia de implicare a ministerului in sustinerea festivaluli. Un alt anunt important a fost acela a relocarii Festivalului George Enescu de anul viitor si la Sibiu. Acest lucru se intampla a doua oara.

Adrian Iorgulescu impreuna cu membrii juriului festivalului Carl Filtsch

Adrian Iorgulescu participand la conferinta de presa a festivalului.

Ziua a continuat cu o discutie ampla cu principalii oameni implicati in fenomenul cultural sibian, pentru a dezvolta in continuare viata culturala locala.

SIBIU 07, trebuie sa continue.

La pranz impreuna cu mai multi colegi ne-am oprit la o bere pe Corso.

Dupa masa, ministrul Iorgulescu a participat la intalnirea cultelor crestine din Sibiu cu ocazia reuniunii Secretaritului ce a organizat Adunarea Ecumenica. Preotul Raicea, episcopul Klein, Killian Dorr, preotii ortodocsi, in frunte cu IPS Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, greco-catolici si luterani, cu totii au luat parte la aceasta intalnire. Intalnirea a fost continuata de o intrevedere particulara cu IPS Laurentiu, unde s-a discutat de necesitatile Mitropoliei in care Ministerul se poate implica.

Adrian Iorgulescu impreuna cu reprezentantii bisericilor crestine sibiene.

Ziua a fost finalizata la Sala Thalia, unde a luat parte la un concert al Filarmonicii locale din cadrul Festivalului Carl Filtsch.

In dimineata aceasta a avut loc o sedinta cu Biroul Interimar al PNL mun. Sibiu. La aceasta ora se afla la Bistrita, unde discuta cu autoritatile locale despre refacerea turnului bisericii evanghelice din oras, distrus in urma cu cateva saptamani intr-un incendiu.

Distribuie articolul:

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*