7Mai

JURNALUL UNUI CANDIDAT PNL LA CONSILIUL LOCAL SIBIU.

EPISODUL III

Cel mai aplaudat liberal din lansarea noastra, a fost Johannis.

Scenariul lansarii a fost simplu. Ne-am dorit a avea un eveniment sobru, un eveniment de clasa, asa cum este PNL SIBIU. Au fost prezentati candidatii pentru Consiliul Local, Eugen Mitea tinand un discurs. Au fost prezentati candidatii PNL la primariile din judet iar apoi candidatii la Consiliul Judetean, totul finalizandu-se cu discursul lui GHEORGHE DICU, candidatul PNL la presedintia CJ. Au vorbit doi invitati, Klaus Johannis, primarul orasului si Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii si Cultelor, un prieten al SIBIULUI. Premierul Calin Popescu Tariceanu a transmis salutul sau sibienilor. Totul s-a terminat cu un concert de muzica simfonica si un cocktail. Asta s-a vazut.

Punctele bune ale evenimetului sunt nenumarate. In primul rand personalitatile prezente: Johannis, Carabulea, Ciolan, Sitar sau Sabin Luca si Chiriac (amfitrionul evenimentului). Prezenta lor a adus un plus de calitate atat evenimentului, cat si filialei PNL SIBIU. Sala plina de sibieni (profesori, preoti, avocati, arhitecti, studenti, oameni de afaceri, bancheri, administratori etc…) a fost cel mai mare castig. Dintre toate invitatiile, in jur de 20 nu au fost onorate. Mesajele transmise, proiectele propuse ne-au situat in randul partidelor politice serioase. A fost un eveniment diferit. Nu manele, nu muzica lautareasca, nu mici, nu bere, nu alcool, nu 3SE. Muzica simfonica, eveniment sobru. Am riscat, asa cum am facut-o inca de la inceput, prin organizarea unui eveniment care de la inceput s-a adresat unui public redus. Lansarile sunt pentru presa si pentru comunicatorii orasului si de aceea am dorit ceva special.

Punctele rele sunt si ele prezente. Este aproape imposibil sa organizezi ceva perfect si care sa fie si respectat de la un capat la altul. Se pare ca noi, romanii, suntem cu totii filosofi, critici si liber ganditori, nimeni nu asculta de nimeni, nimeni nu isi asuma nimic. Pentru mine, ca organizator de facto al evenimentului, a fost un calvar. Lumea a intrat de peste tot, desi au fost sfatuiti sa foloseasca intrarea principala. Candidatii nu au stat evident la locul dinainte stabilit, iar unii dintre candidati nu s-au grabit sa ajunga la lansare sau cautau un loc de parcare. Cat despre statul in sala pana la finalul concertului, e ceva total utopic. Poticnelile au existat, incurcaturile si ele au fost prezente si evident programul s-a chimbat din mers, ca la orice eveniment ce se respecta.

Concluzia este totusi una pozitiva. Am reusit sa ne prezentam asa cum suntem. Tineri, educati, buni administratori, pregatiti de guvernare locala, noi in politica locala.

PS: 1. Maine chiar ma duc la cortul PNL de campanie la Cedonia.

2. Trebui sa remarc stirea zilei. Raluca Turcan s-a decis sa candideze din nou la Sibiu. Pentru mine e o veste buna. Scapam de pseudo omul politic. Este imposibil sa treaca de uninominal. Doar daca Stolo isi va impune pupilul pe zona Medias, unde mai mult ca sigur PDL-istii vor avea mandat castigat. Sunt frustrat totusi ca decizia dansei a venit doar dupa ce a studiat sondajele si a ajuns la concluzia ca procentele partidului sunt bune si astfel, ea ajunge asa deputat. Adica vine la masa gata pusa. Nu munca, nu campanie. Tipic Raluca Turcan. Si credeti-ma, ca stiu ce spun.

Distribuie articolul:

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*